Зимовий облік птахів на території НПП “Джарилгацький”

Posted on Updated on

Науковцями Парку був проведений перший зимовий облік водоплавних птахів по акваторії Джарилгацької затоки Чорного моря…В результаті обліку виявлено велику кількість лебедя-кликуна та лебедя-шипуна (2800 особин), серед Качкових птахів це переважно крижні (1500) та незначна кількість шилохвісток та широконіски. Найбільш цікавим видом для нашого регіону була морянка, яка спостерігалась на промоїні біля смт. Лазурне, Скадовського району. Для нашого регіону цей птах є рідкісним, пролітним та не регулярно зимуючим видом…

Качка середнього розміру, маса тіла 0.5- 0.9 кг., довжина тіла 37 – 60 см і проводить під водою від 30 до 60 с. розмах крил 73-79 см. У порівнянні з іншими морськими качками морянка пірнає на більшу глибину до 10 м і проводить під водою від 30 до 60 с, гніздиться найчастіше в тундрі.

         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.